Yellow peas (Lentils-Anchor)

Yellow peas (Lentils-Anchor) are the leguminous plant and its seeds name. Lentils is one of the most ancient plants cultivated by humankind; its fossiliated remains were found while ancient settlement digging in Switzerland. It is known that ancient Egyptians, Greeks and Romans raised and ate lentils. Lentil bread was very popular in Russia in ancient times but later it was displaced by other products. Nowadays lentils are cultivated in many regions; but the biggest areas they occupy in India, Egypt, Turkey, Pakistan, Syria, North Africa and South-East European countries. 

Lentils are widely used in cookery - they cook mash, boil or stew them and serve as side-dish with meat; they are also used in soups, salads and different vegetable dishes. Lentils are widespread in Middle East and Indian cuisines, where they are combined with meat and salted fish. This pulse is the main ingredient of dahl - national Indian dish. Lentils contain a lot of vegetable protein which is well ingested by human body.

This pulse is a good folic acid and iron source. It supports human body with these substances for 90% of daily amount. It also contains vitamin B complex and starch. Due to soluble fiber content lentils improve digesting and come out as perfect rectal cancer preventive.

Lentils contain vitamins: beta-carotene, thiamine, riboflavin, tocopherol, PP vitamin; and also microelements: potassium, calcium, magnesium, natrium, phosphorus, chlorine, iron, iodine, manganese, copper, silica, fluorine, zinc, chrome. 
It is also valuable for tryptophan content which in organism turns into serotonin. Lack of this substance causes depression, anxiety and stress. In taste and nutrients content lentils can replace meat, cereals and bread.
Red or Egyptian lentils are not covered with glumes, quick-cooking and are perfect for mash and soups. Red lentils have spicy flavor which is a good combination with different seasonings.
Green or French lentils are immature seeds. They are cooked for a longer time and have good ability to keep shape and don't boil soft. These lentils have nutty flavor and used in salads and different meat dishes.

Product Type:
Peas
Style:
Dried
Drying Process:
Other
Cultivation Type:
Common
Shelf Life:
12 months
Place of Origin:
Ukraine
Brand Name:
Boishaki
Model Number:
yellow peas
Type:
Split Peas/
Round peas

· Moisture 14% max
· Foreign matter 0.4% max
· Including mineral mixture 0.05% max
· Damaged kernels 0.1% max
· Unhulled kernels 0.8% max
· Broken kernels 1% max
· Chaff and meal are not allowed
· Colour: peculiar yellow

Packing- In bulk or in pp bags
Price: FOB Odessa / CFR (written request is needed for quotation)
Payment- 100% irrevocable L/C payable at sight
MOQ -  one  40ft container

Please contact us for  price in details.


Thanks.
Mosherrof
kironkarina@gmail.com
risingtradeagency@gmail.com
www.risingtradeukraine.blogspot.com
skype- mosherrof
Viber  +380970673342
Tel-   +380937241014
Image result for yellow peas
Red or Egyptian lentils
                                                     .         
        Image result for yellow peas                       

No comments:

Post a Comment